Website RUG 400

Informatieve website

Webdesign RUG400

Ontwerp en realisatie van de RUG400-website. Deze speciale lustrumwebsite was tijdens het lustrumjaar een cruciaal onderdeel in de informatie-voorziening naar het publiek. Naast het volledige programma, konden er ook tickets worden gekocht voor voorstellingen, en konden RUG-alumni inloggen in een eigen alumni-omgeving.

De uitdaging was om binnen de bestaande vormgeving van de RUG een eigen website met een toegankelijk en gebruiksvriendelijke CMS te realiseren. We zijn er met veel succes in geslaagd en de website vormt nu het digitale archief van de For-Infinity-festiviteiten.

Grafisch ontwerp RUG400

Digitaal archief

De agenda en alle relevante en actuele informatie over het lustrum en vele activiteiten waren steeds te vinden op deze speciale RUG400-website. Ook was er de upload-mogelijkheid voor het plaatsen diverse media als filmpjes en foto’s. Daarnaast hebben we voor de website een tijdlijn ontwikkelen waarin bezoekers op een visueel plezierige wijze door 400 jaar RUG-geschiedenis kunnen scrollen en in kunnen zoomen op vele leuke feiten, verhalen en speciaal gemaakte geschiedenisfilmpjes. 

Door het interactieve karakter werd de website erg druk bezocht en nog steeds! De website blijft namelijk online, zodat de informatie over het lustrum For Infinity voor altijd beschikbaar blijft.

Webdesign RUG-400 lustrum

Groningen_Webdesign_RUG400

Groningen_Webdesign_RUG400_3
Groningen_Webdesign_RUG400_2

 

De website is nog te bezoeken op: www.rug400.nl