Catalogus Professorum

Webdesign Universiteitsbibliotheek


Webdesign Catalogus Professorum

De Universiteitsbibliotheek Groningen heeft Composita gevraagd het webdesign te verzorgen voor een website over alle hoogleraren die ooit aan de RUG verbonden zijn geweest. Deze website is responsive en tablet-first ontworpen en technisch gekoppeld aan de enorme collectie van de UB.

De Catalogus Professorum Academiae Groninganae bevat gegevens over alle hoogleraren die vanaf 1614, het jaar van oprichting, aan de Groningse universiteit verbonden zijn geweest. Voor zover mogelijk zijn de hoogleraren voorzien van een portret, afkomstig uit de portretten verzameling van de Rijksuniversiteit Groningen en aangevuld met ander beeldmateriaal.

Webdesign en grafisch ontwerp GroningenEen tijdlijn maakt het mogelijk de collectie vanaf 1614 tot vandaag te doorzoeken. In deze tijdlijn is een selectie opgenomen van bekende of spraakmakende hoogleraren uit het heden en het verleden. Voor het volledige overzicht van alle hoogleraren aan de RUG is een gebruiksvriendelijk zoekfunctie geïntegreerd. Deze biedt door middel van filters de mogelijkheid te zoeken op naam, tijd, vakgebied of portret.

 

 

 

Bekijk hier de website:  www.hoogleraren.ub.rug.nl